Beerschot ziet goed resultaat in Limburg, Dender springt over Lommel

6 april - 22:00 Laatste update: 22:22
2

Beerschot heeft zaterdagavond weer een nieuwe stap richting de titel gezet. Het zag dichte concurrent Lommel met 0-0 gelijk spelen tegen Seraing, terwijl die andere concurrent Dender wel een 3-0 zege wist te boeken tegen Deinze.

Lommel SK speelde tegen Seraing een cruciale wedstrijd om hun tweede plaats te behouden. Dender en Deinze, die ook speelden, konden hen mogelijk helpen, maar Lommel bleef steken op een 0-0 gelijkspel.

In de eerste helft domineerde Lommel, maar slaagde het er niet in te scoren. Dender stond op dat moment al 3-0 voor, waardoor ze virtueel over Lommel naar de tweede promotieplek klommen. In de tweede helft miste Lommel enkele kansen en slaagde het er alweer niet in om te scoren. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 0-0 gelijkspel, zonder dat Lommel een alles-of-niets offensief opzette.

In die andere partij tussen Dender en Deinze waren de jongens van Timmy Simons duidelijke de betere. Al na twee minuten viel het eerste doelpunt na een own goal van Kenneth Schuermans. In de eerste helft had Dender de schaapjes al op het droge toen ook Stefano Marzo en Kobe Cools voor de 2-0 en 3-0 wisten te zorgen.

Deinze had geen antwoord meer klaar en wist niet meer tot scoren te komen. Voor Dender waren die drie doelpunten genoeg, waardoor het 3-0 bleef.

Door de overwinning van Dender is Beerschot nog niet zeker van de titel, maar heeft het wel een nieuwe stap gezet richting promotie. Het kan zich daar zondag helemaal van verzekeren bij winst tegen KV Oostende. Dender springt dan weer over Lommel naar de tweede plek in de stand.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.