Gerucht uit Mexico: Memphis betaalde de borgsom voor veroordeelde Dani Alves

Gerucht uit Mexico: Memphis betaalde de borgsom voor veroordeelde Dani Alves

26 maart - 17:44
1

Volgens geruchten uit Mexico en Spanje zou Memphis Depay ervoor hebben gezorgd dat Dani Alves alsnog op borgtocht is vrijgekomen. De Braziliaan had één miljoen euro nodig om op vrije voeten te komen, in afwachting van zijn hoger beroep in een verkrachtingszaak.

Door de Spaanse rechtbank werd Alves veroordeeld voor 4,5 jaar cel in een verkrachtingszaak. De voormalig rechtsback tekende hoger beroep aan en kreeg de kans om zijn cel op borgtocht te verlaten. Daarvoor moest Alves wel één miljoen euro neertellen. Hij leek dat bedrag zelf niet bij elkaar te krijgen, maar maandag werd duidelijk dat Alves toch op vrije voeten is. Het gerucht gaat nu dat Memphis daar een rol in heeft gespeeld.

Volgens de Spaanse kwaliteitskrant La Vanguardia heeft een groep vrienden geld ingelegd, om Alves te helpen. Het medium meldde daarbij dat één nog actieve voetballer tot die groep behoort. La Vanguardia noemt geen namen, maar TUDN wel: de Mexicaanse sportzender stelt dat Memphis de voetballer is die Alves hielp aan het bedrag voor zijn borgtocht. Recent kwam Memphis al in opspraak doordat hij achter de in Nederland veroordeelde Quincy Promes bleef staan. De twee zijn goed bevriend, al maakte Memphis duidelijk dat hij 'zeker niet alles' steunt wat zijn vrienden doen.

Memphis en Alves kennen elkaar nog van hun periode bij FC Barcelona in het seizoen 2021/22. Daar zijn de twee goed bevriend geworden. Alves sloot zijn loopbaan een jaar geleden af bij met Mexicaanse UNAM Pumas. Buiten de Qatarese sportjournalist Mabkhout Al-Marri maken andere media geen melding van dit nieuws.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.