Cancelo haalt flink uit naar 'leugenaar' Guardiola: 'Dit is gewoon niet waar'

Cancelo haalt flink uit naar 'leugenaar' Guardiola: 'Dit is gewoon niet waar'

26 maart - 15:11 Laatste update: 17:21

João Cancelo heeft hard uitgehaald naar zijn oude werkgever Manchester City en diens manager Pep Guardiola. De 29-jarige vleugelverdediger van FC Barcerlona verwijt de Engelse topclub leugens te hebben verspreid.

In de zomer van 2023 maakte Cancelo de overstap van Manchester City naar FC Barcelona. De Portugees is van mening dat er leugens zijn verteld door Guardiola. Volgens de oefenmeester zou Cancelo er moeite mee hebben gehad dat Nathan Aké en Rico Lewis de voorkeur boven hem kregen. "Ik ben nooit een slechte ploeggenoot geweest, je mag het hen allebei vragen. Dat is de mening van de manager", aldus Cancelo tegenover de Portugese krant A Bola.

"Dit is gewoon niet waar. Ik denk dat City een beetje ondankbaar was richting mij", vervolgt Cancelo zijn verhaal. Volgens de Portugees is hij een hele belangrijke speler geweest voor de ploeg. "Nooit heb ik verzaakt, ik gaf altijd alles. Ik weet nog dat ik beroofd en aangevallen werd, en een dag later speelde ik in Londen tegen Arsenal. Zulke dingen vergeet je niet, ik liet mijn dochter en mijn vrouw alleen achter, ze waren bang. Ik ben een transparant mens, ik lieg niet."

Met FC Barcelona staat Cancelo op dit moment op de tweede plaats in de Spaanse competitie. De achterstand op koploper Real Madrid bedraagt acht punten met nog negen wedstrijden te gaan. De Catalaanse club zit ook nog in de Champions League, waarin de ploeg van Cancelo het in de kwartfinales opneemt tegen Paris Saint-Germain.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.