Topschutter JPL geniet van eerste selectie bij Duitsland: ‘A kid with a dream’

Topschutter JPL geniet van eerste selectie bij Duitsland: ‘A kid with a dream’

23 maart - 11:13
2

Deniz Undav, voormalige spits van Union Saint-Gilloise en topschutter van de Jupiler Pro League, heeft een plekje bij de Duitse nationale ploeg veroverd. De spits heeft nu al indruk gemaakt op zowel fans als pers in Duitsland. 

Undav werd geselecteerd als een van de zes nieuwkomers in de Duitse selectie voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Nederland. De spits kwam aan op zijn eerste persconferentie gekleed in een sweater met de opdruk "I'm just a kid with a dream" - een gebaar dat werd gewaardeerd door het publiek en de media.

Voor Undav was de keuze om voor Duitsland te spelen duidelijk vanaf het begin. Ondanks zijn Koerdische en Turkse achtergrond, met Syrische roots van zijn moeder, voelt hij een sterke band met Duitsland. “Met Turkije heb ik zeer weinig connectie. Ik wachtte gewoon op een telefoontje van de coach en was superblij toen het gebeurde”, citeert Het Nieuwsblad.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.