Deman verdedigt defensie Rode Duivels: “Komt door de weelde voorin”

Deman verdedigt defensie Rode Duivels: “Komt door de weelde voorin”

20 maart - 23:02
5

Olivier Deman, de linkermiddenvelder van Werder Bremen, verdedigt de verdediging van De Rode Duivels. Deman is van mening dat de defensie van De Rode Duivels meer respect verdiend. Volgens Deman komt de kritiek ook door de weelde in de voorhoede van De Rode Duivels.

Deman begrijpt waarom er kritiek is op de achterhoede bij De Rode Duivels. “Ik begrijp dat we met de jongens die we voorin hebben staan, dat het vergrootglas iets vaker op de verdediging wordt gelegd, omdat je voorin echt grote namen hebt. Ik denk dat je in het verleden, de Belgische verdediging ook echt allemaal bij absolute topclubs zaten. Op dat vlak is er misschien wel iets veranderd”, vertelt Deman aan DAZN.

Deman legt uit waar volgens hem de kritiek vandaan komt. “Ik denk als je een zwakke verdediging hebt, dan kom je niet op die manier door de kwalificaties heen. Want voor een land als Oostenrijk, die hebben ook goede aanvallers en die brengen redelijk wat intensiteit. Als uw verdediging dan niet goed is of niet voldoende, dan denk ik niet dat het gemakkelijk is om van zulke landen te winnen. Het komt denk ik vooral door de weelde die wij vooraan hebben”, besluit Deman.