''Hopelijk steken ook de scheidsrechters een tandje bij in de Play-Offs''

''Hopelijk steken ook de scheidsrechters een tandje bij in de Play-Offs''

18 maart - 09:35
4

Dit seizoen van de Jupiler Pro League stond bol van de discussies, waarbij vooral de arbitrage en met name de VAR veel besproken onderwerpen waren. Serge Gumienny hoopt dan ook op scherpte bij de arbitrage tijdens de Play-Offs.

Gumienny zag ook tijdens de laatste speelronde van de reguliere competitie scheidsrechterlijke beslissingen waarover te twisten valt. ''Al een geluk dat deze beslissingen geen bepalende invloed hebben gehad op de eindklassering'', vertelde Gumienny aan Het Belang van Limburg.

Daarbij mag de arbitrage een voorbeeld nemen aan het afgelopen seizoen. ''Toch hoop ik dat onze arbiters een tandje bijsteken in de Play-Offs. Zoals vorig seizoen, toen er heel goed gefloten werd in de belangrijkste wedstrijden van het seizoen'', zei Gumienny.

Het invoeren van vaste VAR-teams kan volgens Gumienny niet vroeg genoeg gebeuren. ''De beslissing om met vaste VAR-teams te werken juich ik alvast toe. Mijn enige bedenking is dat ze dat al veel vroeger hadden moeten invoeren'', aldus Gumienny.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.