Klopp en Guardiola over penaltyfout Doku tegen Liverpool: “100 procent fout

Klopp en Guardiola over penaltyfout Doku tegen Liverpool: “100 procent fout"

11 maart - 09:37
9

Liverpool FC en Manchester City deelden de punten na een enerverend 1-1 gelijkspel, maar het was de late penaltyclaim van Liverpool die na afloop van de wedstrijd voor veel discussie zorgde. Jeremy Doku hield ongetwijfeld zijn hart even vast.

Zijn hart vasthouden, deed ook Alexis Mac Allister. De Argentijn, die trouwens voor de 1-1 zorgde, werd door de Rode Duivel aangetrapt in de zestien. Na onhandig wegwerken van de bal ging Doku er nog vol voor en raakte hij met de studs de middenvelder van Liverpool. 

Zowel scheidsrechter Michael Oliver als VAR Stuart Attwell weigerden een strafschop toe te kennen. Sky Sports meldt dat de VAR besloot geen penalty toe te kennen omdat Doku de bal speelde, ondanks de controversiële uitdaging.

Liverpool-manager Jürgen Klopp was duidelijk gefrustreerd over de beslissing en beschreef het incident als "100 procent een overtreding en een gele kaart". Klopp benadrukte dat de hoogte van Doku's voet doorslaggevend moet zijn. De intentie om de bal te spelen kan volgens Klopp niet het feit veranderden dat het een overtreding was. Hij noemde het een strafschop "voor alle voetbalmensen" en betreurde de beslissing van het arbitrale team.

Guardiola, de coach van Manchester City, onthield zich van commentaar op de actie van Doku en toonde zich tevreden met het gelijkspel op Anfield. "Ik weet het niet. Ik heb het niet gezien, dus ik kan geen commentaar geven", zei de Spaanse coach, geciteerd door BEIN Sports.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.