KV Kortrijk wint zeer belangrijke kelderkraker nipt van promovendus RWDM

3 maart - 21:15
7

KV Kortrijk heeft in eigen huis een erg belangrijke overwinning geboekt in de kelder van de Jupiler Pro League. Kortrijk wist RWDM te verslaan met 3-2. Namens Kortrijk kwamen Isaak Davies eenmaal en Abdelkahar Kadri tweemaal tot scoren. Namens RWDM wisten Mickael Biron en Jeff Reine-Adelaide het net te vinden.

KV Kortrijk en RWDM namen het tegen elkaar op in de 28e speelronde van de Jupiler Pro League. Kortrijk en RWDM zijn directe concurrenten in de strijd om behoud in de Jupiler Pro League.

Direct in het begin van de match was te zien dat de belangen groot waren voor Kortrijk en RWDM. Kortrijk wist vroeg op voorsprong te komen tegen RWDM via Isaak Davies. Een lange bal werd verkeerd ingeschat en daar wist Davies van te profiteren.

De intensiteit nam toe tussen Kortrijk en RWDM. De bezoekers werden steeds gevaarlijker en dit leidde na 24 minuten tot de gelijkmaker van Biron. De hoekschop werd niet goed weggewerkt waar Biron namens RWDM van wist te profiteren 1-1.

In de slotfase van de eerste helft was het RWDM dat zich het meeste toonde. Kortrijk leek toe aan de rust. Kortrijk redde het rustsignaal zonder meer schade op te lopen tegen de promovendus.

Kortrijk kwam het sterkste uit de kleedkamer en wist in de beginfase van de tweede helft een aantal keer gevaarlijk te worden. In de 63e minuut wist Kortrijk opnieuw op voorsprong te komen. Kadri wist via een vrije trap Kortrijk op prachtige wijze op voorsprong te schieten.

Lang duurde de voorsprong niet, na drie minuten spelen was het RWDM dat de bordjes weer gelijkzette. Een hoekschop werd verlengd en kwam voor de voeten van Reine-Adelaide. De Fransman schoot en zijn van richting veranderde schot ging het doel in.

Kortrijk ging opnieuw op zoek naar de voorsprong en kreeg in de 72e minuut een penalty. Tsunoda werd aan zijn truitje getrokken en Kadri mocht achter de bal gaan staan. De middenvelder wist de strafschop te verzilveren en bracht Kortrijk voor de derde keer op voorsprong.

In de slotfase van de match was het Kortrijk dat zich het dominantste toonde. De thuisploeg wist de nipte voorsprong over de streep te trekken en wist de zeer belangrijke drie punten thuis te houden tegen RWDM.