Lamkel Zé sneert naar bondscoach Song: Hij heeft zijn woord niet gehouden

Lamkel Zé sneert naar bondscoach Song: "Hij heeft zijn woord niet gehouden"

2 maart - 11:59
5

Hij is en blijft een man met een (eigenzinnige) mening, Didier Lamkel Zé. Zo heeft hij zijn zegje over de voorbije Afrika Cup, die de Kameroener vanuit de luie zetel moest volgen. Een onbegrijpelijke misser van bondscoach Rigobert Song, als je het hem vraagt.

In gesprek met Eleven DAZN blikt Lamkel Zé ontgoocheld terug op de selectieprocedure voor de Afrika Cup. "Jammer, want ik verdiende om deze CAN te spelen", is hij helder. In aanloop naar het toernooi kreeg Lamkel Zé slecht nieuws te horen. "Ik was kwaad. Toen ik de lijst zag, terwijl de bondscoach zei dat hij de beste spelers zou selecteren ... Voor mij heeft hij (Song, nvdr.) zijn woord niet gehouden."

Volgens Lamkel Zé had Song via telefonisch contact nochtans laten weten dat hij hem nauwgezet in het oog hield. Dat is uiteraard geen garantie op een selectie. Zijn prestaties bij Hatayspor rechtvaardigden alvast een oproepingsbrief, vindt Lamkel Zé zelf. "Galatasaray had nog geen match verloren. Ik maak een doelpunt en deel een assist uit. Zelfs in Kameroen werd erover gesproken", beweert hij.

Toch mocht het woelwater zijn koffers niet pakken. "Voor mij is dat onaanvaardbaar. Zelfs in Kameroen begreep men er niets van." Intussen voetbalt Lamkel Zé overigens niet meer in Turkije. In de winterstop maakte hij de overstap naar de Ligue 1, waar hij aan vier basisplaatsen en één doelpunt zit bij FC Metz. Daar staat met Laszlo Bölöni een oude bekende aan het roer. In ons land kende de Kameroener een veelbesproken doortocht bij Royal Antwerp FC.