Vanaken reageert na verlies Club Brugge tegen RSC Anderlecht

Vanaken kan ontgoocheling niet verbergen: "Dit komt heel hard aan"

25 februari om 17:00

Nogmaals een klap voor Club Brugge dit seizoen. Het verloor deze campagne nog niet in eigen huis, maar tegen RSC Anderlecht kwam daar dan toch verandering in. Achteraf stak Hans Vanaken zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken.

"Dit komt heel hard aan", begon Vanaken bij DAZN. "Het was ook weer niet nodig. Richting het einde van de match kropen we te fel achteruit. Zij hebben dan jongens als Vázquez die ze kunnen brengen en wij zetten te weinig druk op de bal bij de voorzetten. Dat is het enige wat we ons kunnen verwijten", geeft de kapitein van Club Brugge aan.

Voor Club Brugge is het ook niet de eerste keer dat het een zege in de slotfase uiteindelijk nog uit handen geeft. Ook tegen Anderlecht liep het dus alweer fout af. "Het is het verhaal van ons seizoen", gaat Vanaken verder. "Voor de tegenstanders valt de bal juist, voor ons niet. We kwamen op voorsprong en gaven weinig weg. Het is zuur dat je het dan toch nog weggeeft."

De titel is helemaal onwaarschijnlijk en ook de tweede plek lijkt nog moeilijk te worden. Club Brugge moet nu zelfs vrezen voor deelname aan Play-Off 1. "We moeten blijven geloven. Als het geloof er niet meer is, houdt het op. Maar we moeten ook realistisch zijn: de kloof is groot", besloot Vanaken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.