Manchester United wil Zirkzee overnemen

'Zirkzee (ex-RSCA) heeft serieuze optie in Engeland: hoge kosten blijven probleem'

18 juni om 21:02

Joshua Zirkzee, de voormalige spits van RSC Anderlecht, heeft er een hele serieuze transferoptie bij. Volgens de Duitse tak van Sky Sports heeft Manchester United geïnformeerd naar de beschikbaarheid van de Bologna-spits. 

Erik ten Hag wil daarmee de strijd aangaan met onder andere AC Milan. Die club zou op dit moment het meest concreet zijn voor Zirkzee, maar de Milanezen zijn nog in gesprek met zijn zaakwaarnemers over de kosten. United zou inmiddels ook geïnformeerd hebben naar de kosten van Zirkzee en de situatie nauwlettend in de gaten houden.

De kosten die aan het binnenhalen van Zirkzee hangen, maken de transfer echter complex. Zo zou de zaakwaarnemer van de spits, Kia Joorabchian, een gigantische premie van vijftien miljoen euro eisen bij een transfer, aldus Italiaanse media. Zirkzee zou een transferclausule van veertig miljoen euro in zijn contract hebben en AC Milan lijkt bereid dat te betalen. 

Ten Hag bevestigde afgelopen zondag bij de NOS dat hij te horen heeft gekregen dat hij bij Manchester United mag blijven. De coach uit Oldenzaal zou dus in Zirkzee een versterking voor zijn aanval zien. Vorig jaar zomer haalde United spits Rasmus Højlund nog voor 74 miljoen euro van Atalanta Bergamo.