'Kadioglu van Fenerbahce op radar Dortmund'

'Dortmund ziet in back van Fenerbahce mogelijke opvolger Maatsen'

18 juni om 22:27
Laatste update: 18 juni om 22:38

Ferdi Kadioglu zou op de radar van Borussia Dortmund staan. De Duitse transferjournalist Florian Plettenberg meldt dat de Turks-Nederlandse voetballer een optie is wanneer de Duitsers de Nederlander Ian Maatsen niet definitief aan zich kunnen binden. 

Nuri Sahin volgt deze zomer Edin Terzić op als hoofdtrainer van Dortmund en de voormalig middenvelder is erg onder de indruk van Kadioglu. Binnen de club is er al overlegd over de speler van Fenerbahce, waar hij een contract heeft tot medio 2026.

Kadioglu speelde in de jeugd van NEC en kwam van 2016 tot 2018 uit voor de eerste ploeg van de Nijmegenaren. In de zomer van 2018 vertrok hij voor zo’n 1,4 miljoen euro naar Fenerbahce. In Turkije is hij uitgegroeid tot een vaste waarde als linkervleugelverdediger.

Het afgelopen seizoen speelde Kadioglu 51 wedstrijden voor de club uit Istanbul in alle competities. Hierin was hij goed voor drie goals en vijf assists. Momenteel komt hij voor Turkije uit op het EK in Duitsland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.