Verheyen over tegendoelpunt Rode Duivels tegen Slowakije

Verheyen over tegendoelpunt Rode Duivels: “Tedesco gaf mij geen antwoord”

18 juni om 22:10
Laatste update: 18 juni om 22:37

Gert Verheyen zag de Rode Duivels met 0-1 verliezen tegen Slowakije. Op deze manier kende de formatie van bondscoach Domenico Tedesco een valse start op het EK 2024 in Duitsland. Verheyen blikt terug op het doelpunt dat de Rode Duivels incasseerden.

Het ging mis bij een inworp van de Rode Duivels. Verheyen vroeg aan Tedesco tijdens de persconferentie of het de bedoeling was dat Timothy Castagne de bal naar Jeremy Doku gooide. Doku ging vervolgens flink in de fout.

Verheyen vertelt hoe de bondscoach van de Rode Duivels antwoordde op zijn vraag. “Tedesco gaf daar geen antwoord op. "Wij analyseren alles achteraf", vertelde hij mij", deelt Verheyen via Sporza.

Verheyen geeft de volgende conclusie over de fout bij de Rode Duivels. “Dat dit gebeurt, wil eigenlijk zeggen dat de bondscoach niet bezig is geweest met inworpen. Hier is het resultaat heel pijnlijk. Uiteraard is het een grote fout om die pass lateraal te trappen achteraan”, aldus Verheyen.

Verheyen vraagt zich nog altijd af voor wie de pass van Doku bedoeld was. “Ik weet ook niet voor wie die bal bedoeld was: Faes of Debast? Vanaf dan was de situatie verloren, maar de inworp zelf is voor mij de grootste fout”, besluit Verheyen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.