Boucaut over afgekeurde goal Rode Duivels

Boucaut over afgekeurde goal Rode Duivels: “VAR keurde logischerwijs af”

18 juni om 20:29

Na de nederlaag van de Rode Duivels op het EK in Duitsland bespraken David Houdret en zijn analisten in Complètement Foot de wedstrijd. RTBF Sport-analist Alexandre Boucaut gaf commentaar op de twee doelpunten van Romelu Lukaku die door de VAR werden geannuleerd.

De VAR had zijn handen vol aan deze wedstrijd tussen België en Slowakije. De Duitse VAR-ploeg greep twee keer in bij doelpunten van Romelu Lukaku, beide keren leidend tot annulering van het doelpunt. "Het optreden van de Turkse scheidsrechter was over het algemeen correct”, klinkt het bij Boucaut.

Bij het eerste geannuleerde doelpunt was Lukaku niet veel buitenspel, maar wel buitenspel. "In dit toernooi hebben de scheidsrechters de best mogelijke technologie tot hun beschikking, dus het heeft geen zin om erover te discussiëren," aldus Boucaut. "De eerste beslissing was duidelijk en helder."

Het tweede geannuleerde doelpunt was volgens Boucaut ook logisch, hoewel meer discutabel. "Bij het tweede afgekeurde doelpunt moeten we helaas ook constateren dat de VAR zijn werk heeft gedaan," zei hij. "Loïs Openda profiteerde echt van zijn contact met de bal. Je zou kunnen zeggen dat zijn arm in een natuurlijke beweging is, maar dat maakt niet uit.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.