Openda over VAR tijdens Rode Duivels-Slowakije

Openda over VAR tijdens Rode Duivels-Slowakije: “Zelfs Slowaak wist het niet”

18 juni om 21:52

Loïs Openda reageert na de zware nederlaag van België tegen Slowakije in hun openingswedstrijd op het EK in Duitsland. Vooral pijnlijk voor Openda was zijn overtreding bij het tweede doelpunt van Romelu Lukaku, dat werd afgekeurd door de VAR

Het doelpunt had voor velen het teken van een Belgische comeback kunnen zijn. Helaas greep de VAR snel in en merkten de officials een handsbal op. Openda reageert na de partij. "Als ik het nog een keer zie, is het duidelijk dat ik de bal aanraak met mijn hand," geeft Openda toe. "Maar ik zit midden in mijn loopactie”, klinkt het. 

“Je kunt zien dat hij me raakt als mijn arm naar de bal gaat, dus het is niet echt opzettelijk, het is niet echt mijn fout. Zelfs de speler van het andere team wist niet dat ik de bal had aangeraakt”, getuigt de spits van de Rode Duivels op RTBF. Hij gaf zelf ook aan dat hij de bal nooit gevoeld had. 

Openda erkent verder dat de Rode Duivels wel genoeg kansen hadden om toch met de drie punten te gaan lopen. "Helaas konden we ze niet omzetten. Dat is voetbal…”, vertelt de spits van RB Leipzig aan de Franstalige nieuwszender. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.