Lokonga (ex-Anderlecht) over Premier League: “Ik ben dichtbij mijn beste vorm”

Lokonga (ex-Anderlecht) over Premier League: “Ik ben dichtbij mijn beste vorm”

21 februari - 20:12
3

Albert Sambi Lokonga, het jeugdproduct van RSC Anderlecht, vertelt over zijn periode in Engeland. Lokonga werd in de zomerse mercato van 2021 voor 17,5 miljoen euro overgenomen door Arsenal en is nu aan zijn tweede huurperiode bezig bij Luton Town, nadat Lokonga eerder uitkwam voor Crystal Palace.

Lokonga vertelt dat zijn eerste jaren in Engeland en de Premier League moeilijk waren. “Voor dit seizoen besefte ik niet hoe groot Arsenal was. Ik heb nu ervaringen bij Crystal Palace en Luton Town, het stelt me ​​in staat om de situatie van van een afstandje te bekijken en te beseffen hoe groot een club als Arsenal is. Een club met supporters over de hele wereld”, citeert The Athletic Lokonga.

Lokonga weet zichzelf in de huidige editie van de Premier League in de kijker te spelen bij Luton Town. Lokonga wist al twee assists af te leveren en heeft meerdere basisplaatsen. “Ik ben nog niet in mijn beste vorm, al denk ik niet dat ik daar nog heel ver van verwijderd ben. Ik werk onvermoeibaar om na wedstrijden zoveel mogelijk te herstellen”, besluit Lokonga.

Lokonga staat op dit moment met Luton Town op de achttiende plaats in de Premier League met 20 punten. De zeventiende plaats valt buiten de degradatiezone, daar staat het Everton van Amadou Onana dat een match meer heeft gespeeld en evenveel punten heeft. Op de negentiende plaats staat het Burnley van hoofdtrainer Vincent Kompany. Burnley heeft op dit moment zeven punten minder dan Luton Town.