El Ouahdi: De transfer van Muñoz naar Crystal Palace was heel goed nieuws

El Ouahdi: "De transfer van Muñoz naar Crystal Palace was heel goed nieuws"

16 februari - 19:03

KRC Genk neemt het zaterdagnamiddag op tegen RWDM op speeldag 26 van de Jupiler Pro League. De Limburgers moeten strijden voor een plek bij de eerste zes, maar kunnen daarvoor niet meer rekenen op de diensten van Daniel Muñoz. De rechtsachter vertrok namelijk afgelopen maand naar Crystal Palace. Zakaria El Ouahdi wil zich nu tonen als waardige vervanger, ook zaterdag tegen zijn ex-club.

Begin dit seizoen verdedigde hij nog de kleuren bij RWDM, dat toen met 0-4 onderuit ging tegen KRC Genk. "Maar het elftal van RWDM is enorm verander ten opzichte van toen", zegt El Ouahdi bij Het Belang van Limburg. "Maar ik hou alleen schitterende herinneringen over aan 2,5 jaar RWDM."

RWDM pakte slecht 1 op 21, maar ook Genk zit in een vormdip met slechts 3 op 15. "We beseffen maar al te goed dat enkel winnen een optie is", aldus de rechtsachter. "Ik ben er ook van overtuigd dat ons dat zal lukken, want er zit echt veel kwaliteit in onze kern en dat gaan we opnieuw tonen", klinkt El Ouahdi strijdvaardig.

El Ouahdi noemt de transfer van Muñoz naar Crystal Palace 'goed nieuws'. "Zowel voor Daniel, die zijn Premier Leaguedroom in vervulling zag gaan, als voor mij", zegt El Ouahdi. "Ik heb het afgelopen half jaar heel veel opgestoken van hem en wil graag tonen waartoe ik in staat ben", besluit de rechtsachter.

KRC Genk kan inderdaad maar beter de drie punten thuis houden tegen RWDM. Genk staat momenteel zevende met 37 punten. RWDM kan echter ook een gouden zaak doen in de strijd tegen de degradatie. De ploeg uit Molenbeek staat veertiende met 22 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.