Sterk RSC Anderlecht verrast ook Stroeykens: Niemand had dit verwacht

Sterk RSC Anderlecht verrast ook Stroeykens: "Niemand had dit verwacht"

17 februari - 23:30
12

RSC Anderlecht is bezig aan een sterk seizoen en staat momenteel op een tweede plek in de JPL. Dat stemt heel wat Brusselaars tevreden, waaronder ook Mario Stroeykens.

Paars-wit lijkt zich na een moeilijk seizoen helemaal herpakt te hebben en mag zelfs dromen van een titel. "Niemand had verwacht dat we na vorig seizoen zo hoog zouden staan", geeft Stroeykens aan bij de podcast van Anderlecht. "Als ploeg hebben we veel stappen voorwaarts gezet. Ook individueel. We zijn daardoor toch een ploeg die verrast in België", klinkt het.

En in die ploeg hebben enkele spelers Stroeykens ook kunnen verrassen. "Leoni heeft een start van het seizoen doorgemaakt, waar alles lukte. Nu gaat het nog goed, maar dat begin was fantastisch", aldus Stroeykens. "Dreyer pikt elke week wel een goal of assist mee. Hij verrast mij ook wel dit seizoen. Sardella is even out, maar Killian heeft vanaf het begin van het seizoen grote stappen voorwaarts gezet", klinkt het nog.

Die goede resultaten maken de plekjes in de basiself echter bijzonder duur. Ook voor Stroeykens, die niet zeker is van een basisplaats. "Dat er meer concurrentie is, is wel goed. Je hebt elke week een extra uitdaging omdat je moet strijden voor je basisplaats. Die concurrentie helpt daar enorm bij", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.