Beladen match voor scorende Openda, Rode Duivel morst met Leipzig in Bundesliga

10 februari - 17:50

Loïs Openda heeft zaterdag averij opgelopen met RB Leipzig in de top van de Bundesliga. De Rode Duivel kende een beladen rol tijdens de match. Eerst wist Openda te scoren, maar vervolgens miste Openda een penalty. Uiteindelijk werd het een 2-2 gelijkspel.

FC Augsburg - RB Leipzig 2-2
Openda stond zoals gebruikelijk in de basis bij Leipzig, dat alle zeilen bij moet zetten om de aansluiting te behouden met de top-vier van de Bundesliga. Tegen Augsburg moest Leipzig na 35 minuten echter in de achtervolging. De thuisploeg sloeg toe via Phillip Tietz. Het antwoord kwam al snel van Loïs Openda, die raak kopte op aangeven van David Raum. Voor de Rode Duivel alweer zijn vijftiende competitietreffer.

Leipzig leek in de tweede helft door te drukken, want Benjamin Sesko kopte snel raak uit een voorzet van Dani Olmo. Augsburg gaf desondanks niet op en kwam via Ermedin Demirovic langszij. De drie punten leken alsnog voor de bezoekers, toen Openda tien minuten voor tijd een strafschop kreeg. Doelman Dahmen keerde zijn inzet evenwel. Het bleef daardoor bij 2-2.

Leipzig beleeft zodoende een teleurstellende generale voor het duel met Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. De ploeg van coach Marco Rose blijft daarnaast steken op plek vijf met 37 punten. Nummers drie en vier Borussia Dortmund en VfB Stuttgart hebben drie punten meer. Die Schwaben hebben bovendien nog een duel tegoed.