Het was mijn wens om mijn carrière bij Standard af te sluiten

"Het was mijn wens om mijn carrière bij Standard af te sluiten"

8 februari - 22:15
11

Standard rondde deze winter flink wat deals af en zag spelers komen en gaan bij de club. Onder andere Renaud Emond verliet de club. Dat was echter nooit zijn plan.

In Sudpresse onthult de spits, die bij KAS Eupen tekende, dat hij eigenlijk nooit de intentie had om Standard te verlaten. "Het was mijn wens om mijn carrière bij Standard af te sluiten. Ik zou er vrede mee genomen hebben als ze gezegd hadden: 'Je wordt tweede of derde keuze, maar we hebben je nog nodig om de jongeren te begeleiden.' Ik was bereid om in te leveren om te blijven", klinkt het.

Emond gelooft ook dat hij de club zeker nog had kunnen helpen. "Sorry, maar op training was ik echt niet minder dan zij die wel speelden", geeft de spits nog aan. "Het was bijzonder hard om dan niet eens op de bank te zitten en nog tien minuutjes te krijgen om de ploeg op het einde van de wedstrijd te helpen."

En ook de jonkies van Standard in 1B helpen zat er voor hem niet in, waardoor hij dus voor Eupen heeft gekozen. S"pelen met SL16 was nooit een optie, want ik vind dat ik nog het niveau heb voor 1A. Ik denk dat ik nog steeds vijftien goals op een seizoen kan maken", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.