'Dood hout uit Engeland kan oplossing zijn voor PSV in Vertessen-rel'

'Dood hout uit Engeland kan oplossing zijn voor PSV in Vertessen-rel'

31 januari - 09:44

PSV is nog altijd druk bezig met de zoektocht naar een vervanger van de opnieuw geblesseerde Noa Lang (ex-Club Brugge). De oorspronkelijke stand-in, Yorbe Vertessen, wacht al dagen in Berlijn om zijn transfer naar Union Berlin af te ronden en wil 'absoluut niet' terug naar Eindhoven. PSV kijkt ondertussen rond in Rotterdam en hoopt op Engeland.

Eerder kwam al naar buiten dat PSV in Couhaib Driouech een potentiële vervanger van Vertessen ziet. Het Eindhovens Dagblad meldt echter dat de onderhandelingen muurvast zitten. Excelsior wil minimaal vijf miljoen euro zien, terwijl PSV naar verluidt maximaal twee miljoen euro wil betalen. Intussen heeft ook een buitenlandse club zich gemeld voor de smaakmaker van de Kralingers. Deze nog onbekende club zou bereid zijn om drie miljoen euro neer te tellen voor Driouech, terwijl Excelsior de aanvaller pas in de zomer wil verkopen.

Een andere belangrijke optie voor PSV is het terugroepen van Vertessen. De ex-Union SG-aanvaller is al dagen in Berlijn om zijn transfer af te ronden en is zelfs al medisch gekeurd. Bovendien beweert zijn advocaat Wouter Janssens dat er geen ontbindende voorwaarden zijn opgenomen in de deal. Alles staat klaar om Vertessen aan te kondigen en hij wil zelf 'absoluut niet' terug. De uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup was dan ook goed nieuws voor de spits, aangezien Ismael Saibari dan als extra buitenspeler terugkeert bij PSV.

Die vervanger zou mogelijk ook nog uit Engeland kunnen komen. Er lijkt nog niks concreet, maar het ED meldt dat er wellicht nog hoop is uit Engeland. 'Als een Engelse topclub nog wat dood hout van de boom snijdt, is het soms mogelijk iemand te huren', schrijft de Eindhovense krant.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.