Vandereycken uit kritiek: “Anderlecht deed geen goede zaak met transfer Patris”

Vandereycken uit kritiek: “Anderlecht deed geen goede zaak met transfer Patris”

29 januari - 21:32
10

René Vandereycken (70) was scherp voor Louis Patris na het 2-2 gelijkspel tussen RSC Anderlecht en Union SG. Volgens Vandereycken was het opnieuw een zwakke wedstrijd van de rechtsachter. “Eén partij heeft een goede zaak gedaan aan de transfer van Patris naar RSC Anderlecht en dat is OH Leuven”. Zo vertelde de oud-bondscoach in Het Belang van Limburg.

Vandereycken zag dat de eerste helft van Louis Patris met Anderlecht tegen Union SG onvoldoende was. "Ik wil niet beweren dat ik hem altijd slecht heb zien spelen bij OH Leuven of de Belgische beloften, maar om in hem nu een potentiële basisspeler bij Anderlecht te zien… Neen, dat nu ook weer niet." Vandereycken vond dat Patris zich wel samen met heel Anderlecht herpakte in de tweede helft. “Al een geluk dat het niet de hele match zo matig was, anders was het wel heel slecht geweest”, aldus Vandereycken.

Patris speelde al 13 wedstrijden voor Anderlecht over alle competities heen en was daarin goed voor één doelpunt. Vorig seizoen speelde de rechtsachter een degelijk seizoen voor OH Leuven, met daarin 2 doelpunten en 8 assists in 35 matchen. Anderlecht staat tweede in de Jupiler Pro League, op 8 punten van leider Union.