Limburgse derby: Genk-speler Arteaga viert met vuurpijl, club veroordeelt

Limburgse derby: Genk-speler Arteaga viert met vuurpijl, club veroordeelt

29 januari - 11:21 Laatste update: 11:28
7

Na de tumultueuze Limburgse derby tussen Sint Truiden VV en KRC Genk zijn opvallende beelden opgedoken op het Instagramaccount 'Tribune Zuid'. Eerder werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd vanwege vuurpijlen en ander wangedrag van supporters. 

Het filmpje toont hoe KRC Genk-speler Gerardo Arteaga samen met hooligans vuurwerk viert. Eerder op de dag moest scheidsrechter Lothar D’Hondt de wedstrijd al stilleggen vanwege het gooien van bierbekertjes en vuurpijlen door supporters. Na de wedstrijd plaatsten de fans beelden van hun aanpak op Instagram: het doorbranden van netten en het gooien van vuurpijlen richting het terrein.

Arteaga, die zijn laatste wedstrijd voor Genk speelde, werd gefilmd terwijl hij met een vuurpijl in de hand werd aangemoedigd door de hooligans en zijn teamgenoten. Het filmpje toont ook Genkse spelers voor de spelersbus en een moment waarop Arteaga Bengaals vuur in handen kreeg met het bijschrift 'Gracias por todo' (bedankt voor alles). 

Arteaga vertrekt naar Mexico om voor CF Monterrey te gaan spelen. KRC Genk heeft het wangedrag van enkele supporters veroordeeld en werkt samen met STVV en de politie om de verantwoordelijke personen te identificeren. Dat schrijft Het Nieuwsblad.