OFFICIEEL: West Ham doet zaken met Manchester City en presenteert Phillips

OFFICIEEL: West Ham doet zaken met Manchester City en presenteert Phillips

26 januari - 10:30

Kalvin Phillips mag zich officieel speler van West Ham United noemen. De Engels international komt op huurbasis over van Manchester City en zal in Londen de concurrentie aangaan met Edson Álvarez. The Hammers hebben geen optie tot koop bedongen.

De overgang van Phillips hing al enige tijd in de lucht, maar vrijdagochtend meldt West Ham United dat de kogel door de kerk is. Juventus werd eerder ook gelinkt aan de Engels international, maar De Oude Dame pakte niet door. In Londen zal Phillips de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Álvarez, Tomás Soucek en James Ward-Prowse voor een plekje op het middenveld.

De 28-jarige middenvelder kan komende donderdag zijn debuut maken voor de ploeg van David Moyes, als West Ham het opneemt tegen AFC Bournemouth. Phillips trok in de zomer van 2022 van Leeds United naar Manchester City, waar hij de Premier League, Champions League, UEFA Super Cup en het WK voor clubs wist te winnen. Veelal kampte hij echter met blessures, waardoor het verblijf in Manchester niet zo liep als gehoopt. Bij West Ham hoopt Phillips een plekje in de EK-selectie van Engeland veilig te stellen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.