Uitspraken Ceferin vallen verkeerd bij Guardiola: Hij moet de uitkomst afwachten

Uitspraken Ceferin vallen verkeerd bij Guardiola: "Hij moet de uitkomst afwachten"

25 januari - 19:20

Pep Guardiola heeft zijn onvrede geuit over de uitspraken die UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin dinsdag deed in gesprek met The Telegraph. Ceferin sprak daarin uit dat Manchester City in 2020 terecht werd uitgesloten van Europees voetbal.

Die uitspraak schoot bij Guardiola in het verkeerde keelgat, zo geeft de Spaanse oefenmeester aan op de persconferentie in aanloop naar eht duel tussen Manchester City en Tottenham Hotspur. "Ceferin is UEFA-president en jurist. Hij zou de uitkomst van het onderzoek moeten afwachten, dan kan hij doen wat hij wil", aldus Guardiola.

"Hij heeft veel werk te doen bij de UEFA, maar in dit geval moet hij de procedure respecteren en snappen dat wij het recht hebben om onszelf te verdedigen", vervolgt de oefenmeester, verwijzend naar het onderzoek dat tegen Manchester City loopt, naar 115 mogelijke overtredingen van financiële Premier League-regels.

Manchester City ging in 2020 met succes in hoger beroep tegen de Europese uitsluiting, maar het onderzoek loopt dus nog steeds. Dat Ceferin voordat er een uitspraak is gedaan zijn mening geeft, wordt door Guardiola niet getolereerd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.