OFFICIEEL: KRC Genk vindt akkoord met CF Monterrey voor Arteaga

OFFICIEEL: KRC Genk vindt akkoord met CF Monterrey voor Arteaga

30 januari - 07:22 Laatste update: 07:26

KRC Genk ziet Gerardo Arteaga naar het Mexicaanse CF Monterrey vertrekken. De linksback keert terug naar eigen land nadat hij in 2020 overkwam van Santos Laguna. Monterrey heeft Arteaga via de officiële kanalen verwelkomd. 

Arteaga heeft bij Monterrey een contract getekend tot het einde van 2027. De linkervleugelverdediger is uiteindelijk door Genk voor 6,45 miljoen euro verkocht aan Monterrey, weet transfermarkt. 

Arteaga heeft 131 wedstrijden achter de rug voor KRC Genk. Daarin kon hij vijf keer scoren en gaf hij elf assists. De linksback werd al een tijdje in verband gebracht met een transfer naar Mexico en alles is nu in kannen en kruiken.

Arteaga had nog een contract tot 2025 bij KRC Genk. De linksback heeft een marktwaarde van zes miljoen euro. Dit seizoen heeft de 25-jarige Mexicaan veertien competitiewedstrijden in de Jupiler Pro League gespeeld.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.