'KRC Genk ziet Arteaga vertrekken, akkoord met CF Monterrey op komst'

'KRC Genk ziet Arteaga vertrekken, akkoord met CF Monterrey op komst'

21 januari - 15:57
24

KRC Genk moet deze winter toch nog afscheid nemen van een basispion. Gerardo Arteaga staat op het punt om terug te keren naar Mexico en aan de slag te gaan bij CF Monterrey.

De Mexicaanse linksachter werd al meermaals in verband gebracht met Monterrey, maar een akkoord kwam er maar niet. Volgens Het Nieuwsblad heeft Genk nu toch een principieel akkoord bereikt met de Mexicaanse club.

Enkele details, zoals het doorverkooppercentage, staat de deal nog maar in de weg. Arteaga vetrekt niet meteen en blijft nog zeker tot de derby op Stayen tegen STVV bij de Limburgers. Daarna kan hij zijn comeback vieren in Mexico.

Voor de 25-jarige linksachter wordt het zo een terugkeer naar Mexico, nadat hij zijn thuisland en club Santos Laguna in 2020 verliet voor Genk. Hij speelde tot dusver 131 partijen voor Genk en was daarin goed voor vijf doelpunten en elf assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.