Muñoz over doelpunten bij Genk: Filosofie van Genk is me op het lijf geschreven

Muñoz over doelpunten bij Genk: "Filosofie van Genk is me op het lijf geschreven"

20 januari - 16:59

Daniel Muñoz, de 27-jarige rechtervleugelverdediger van KRC Genk, staat in de belangstelling van Crystal Palace. Muñoz vertelt dat hij telkens voor zijn kansen heeft moeten knokken en geeft aan hoe het komt dat hij als rechtsback al zeven doelpunten wist te maken dit seizoen.

Muñoz vertelt dat hij pas op zijn 20e zijn eerste profcontract tekende, de verdediger speelde bij meerdere clubs in meerdere landen. “De ene keer vonden ze me weer te tenger, de andere keer te klein. Het was altijd wel iets. Ach, als het anders was gegaan, had ik het misschien laten hangen”, citeert Het Laatste Nieuws Muñoz.

Muñoz deelt verder dat hij altijd gestreden heeft voor zijn plek. De rechtsback vertelt dat hij dit nog steeds doet bij Genk. “Ik heb er altijd voor moeten knokken. En dat doe ik nog steeds. Ik heb mijn kansen gegrepen. Ik heb onderweg zeker geluk gehad, maar ergens dwing je dat ook zelf af”, meent Muñoz.

Muñoz sluit af door te vertellen hoe het komt dat de verdediger al zeven keer wist te scoren dit seizoen namens Genk. “Ik heb de vrijheid om op te komen en het geluk dat ik vaak op de juiste plaats sta. De filosofie van Genk is me op het lijf geschreven. Op hoeveel doelpunten ik mik? Twaalf in de competitie of zo. Es mucho possible”, besluit Muñoz.