FC Barcelona wordt afgekraakt na nederlaag: 'Je hebt geen vuist kunnen maken'

FC Barcelona wordt afgekraakt na nederlaag: 'Je hebt geen vuist kunnen maken'

15 januari - 07:20
7

Ruud Gullit is vernietigend over de afgang van FC Barcelona in de finale om de Supercopa. Real Madrid was met 4-1 te sterk en Barça heeft niks klaar kunnen maken.

"De manier hoe je weggespeeld bent als Barcelona. Je hebt geen vuist kunnen maken", aldus Gullit bij Ziggo Sport. "Ze hadden geen balbezit en konden geen druk zetten. Real Madrid doet het gewoon slimmer en speelt naar de mogelijkheden en spelers die ze hebben", vervolgt hij.
 
De voormalig PSV-speler was daarentegen erg onder de indruk van de Madrilenen. "Dat doen ze gewoon heel leuk. Elke bal die diepging was gevaarlijk. Die passes gaan allemaal met beleid. De eerste goal was al zo mooi. Hoe Barça daar op het verkeerde been wordt gezet. Dat is puur vernuft en klasse", is Gullit te spreken over het spel van Real Madrid.
 
De Koninklijke hadden de grote uitslag in El Clásico grotendeels te danken aan Vinícius Júnior. De Braziliaan wist in de eerste helft een hattrick te maken. Frenkie de Jong speelde 90 minuten, maar was onzichtbaar.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.