Sels over Rode Duivels-situatie Courtois: “Wist niet dat het zo diep zat

Sels over Rode Duivels-situatie Courtois: “Wist niet dat het zo diep zat"

13 januari - 09:12
3

Thibaut Courtois kampt met een blessure en zal niet meegaan naar het EK met de Rode Duivels. De doelman zit ook nog in een prangende situatie met bondscoach Domenico Tedesco. Matz Sels gaf zijn mening tegenover Het Nieuwsblad.

Sels wist niet dat de problemen zo groot waren en las er alles over in de media. “Goh ja, om eerlijk te zijn wist ik niet dat het bij Thibaut zo diep zat. Ik heb alles ook maar via de pers vernomen. Het is niet zo dat die bekommernissen onder de doelmannen gedeeld worden op training.”

Sels heeft wel contact met Courtois. “We horen elkaar niet wekelijks, maar ik heb Thibaut na zijn kruisbandblessure wel iets gestuurd, ja. De keepers van de nationale ploeg schieten goed met elkaar op, ook omdat de hiërarchie altijd heel duidelijk is geweest. Ik ga altijd met plezier naar de Rode Duivels. De sfeer in de groep is top.”

De doelman van Strasbourg hoopt dat de situatie in de toekomst wordt opgelost. “De enige twee die dat weten, zijn de coach en Thibaut. Het is jammer dat de situatie momenteel niet kan worden uitgeklaard. Ik hoop dat ze toch eens aan dezelfde tafel gaan zitten en het verleden kunnen loslaten. Er komen na Euro 2024 nóg grote toernooien aan. Dan heb je Thibaut nodig. Voor ons Belgen blijft hij de beste doelman ter wereld.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.