Liverpool wint eerste match van halve finale League Cup van Fulham en Castagne

Liverpool wint eerste match van halve finale League Cup van Fulham en Castagne

10 januari - 23:02

Liverpool heeft een ideale uitgangspositie gepakt voor de finale van de League Cup. Aan de hand van invallers Cody Gakpo en Darwin Nuñez draaide de koploper van de Premier League de wedstrijd tegen Fulham en Rode Duivel Timothy Castagne helemaal om en pakte de zege. Als Liverpool de voorsprong vast weet te houden in de return op 24 januari, dan is de ploeg finalist in de League Cup.

Liverpool begon in de eerste van twee halve finales tegen Fulham. In dat duel ging het al snel mis voor de huidige koploper van de Premier League. De routinier Willian was scherp bij een foutje van Van Dijk en kon zo de openingstreffer voor de bezoekers verzorgen. 

Tot de rust bleef Liverpool proberen om de goal van Fulham onder vuur te nemen, maar The Reds kwamen er moeilijk in. Gravenberch was hier een perfect voorbeeld van. De middenvelder verloor tien van zijn elf duels en kon daardoor geen enkele vuist maken tegen powerhouse João Palhinha van Fulham.

Na rust leek Liverpool scherper en werd de druk flink opgevoerd. Door het inbrengen van Cody Gakpo en Darwin Nuñez kwamen de kansen op gang en draaide de ploeg van Jurgen Klopp de wedstrijd om. Curtis Jones maakte na 68 minuten de gelijkmaker en Gakpo zorgde drie minuten later zelfs voor de voorsprong. Beide spelers scoorden na een assist van invaller Nuñez.

Uiteindelijk hield Liverpool de voorsprong vast en zette de ploeg een belangrijke stap richting de eerste prijs van het seizoen. Over twee weken vindt de tweede wedstrijd tegen Fulham plaats. De winnaar over twee duels pakt een ticket voor de finale van de League Cup.