'Genk ziet ex-Bruggeling Sobol als beste kandidaat nu Arteaga op vertrekken staat'

'Genk ziet ex-Bruggeling Sobol als beste kandidaat nu Arteaga op vertrekken staat'

10 januari - 13:46
17

KRC Genk maakt dringend werk van een nieuwe linksachter. Joris Kayembe is vertrokken naar de Afrika Cup, terwijl Gerardo Arteaga op het punt staat een transfer naar zijn thuisland af te ronden. Eduard Sobol, ex-Club Brugge, staat bovenaan het Genkse lijstje als vervanger.

Sobol speelde 124 wedstrijden voor Club Brugge, maar zit sinds afgelopen winter bij het Franse RC Strasbourg. In zijn eerste zes maanden maakte hij daar nog vaak de dienst uit. Nu komt de Oekraïner er nog nauwelijks in het stuk voor. Naar eigen zeggen zou hij krijgen terugkeren naar België, weet Het Belang van LimburgKVC Westerlo werd al genoemd, al duikt er met KRC Genk nu een fikse concurrent op.

Aangezien Arteaga waarschijnlijk naar CF Monterrey trekt, kunnen de Limburgers best een nieuwe linksachter gebruiken. Volgens HBvL is Sobol de voornaamste kandidaat. Uit eerste gesprekken tussen beide clubs is gebleken dat Strasbourg hem graag zou verhuren. Als het van Genk afhangt, wordt in die overeenkomst ook een aankoopoptie opgenomen.