Van de Beek legt keuze Frankfurt uit na Man United: 'Dat was voor mij cruciaal'

Van de Beek legt keuze Frankfurt uit na Man United: 'Dat was voor mij cruciaal'

3 januari - 16:17

Donny van de Beek verklaart waarom hij voor een verhuurperiode bij Eintracht Frankfurt heeft gekozen. De 26-jarige middenvelder werd woensdagmiddag voorgesteld aan de Duitse media en komt over van Manchester United. 

Manchester United leent Van de Beek het komende halfjaar uit aan Frankfurt. De middenvelder heeft zijn eerste training al achter de rug en kijkt uit naar de tweede seizoenshelft. "Het is een grote club. De manier waarop ze willen spelen was ook belangrijk voor mij", zegt hij op het persmoment. "Ik heb een goed en positief gesprek gehad met de trainer (Dino Toppmöller, red.) en hoe hij het spelletje ziet. Dat heeft me overtuigd, ik heb er een goed gevoel over. Dat gevoel moet je volgen."

Qua speelstijl ziet Van de Beek dat het plaatje klopt. "Hoe ik naar voetbal kijk en waar ik als voetballer voor sta, past denk ik goed bij de manier waarop het team wil spelen. Dat was voor mij cruciaal", vertelt de negentienvoudig Oranje-international, die liever niet terugblikt op zijn periode bij United, maar vooruit wil kijken. "Ik ben fit, ik heb de afgelopen maanden hard getraind bij United. Ik voel me lichamelijk goed."

"Natuurlijk heeft elke speler wedstrijdritme nodig om het beste uit zichzelf te halen, maar daar maak ik me geen zorgen om." Op 13 januari kan Van de Beek zijn officiële debuut maken voor Frankfurt. Dan speelt de club de competitiewedstrijd tegen RB Leipzig.