Guardiola richt zich met advies tot voetballers na 'miljoeneninbraak' bij Grealish

Guardiola richt zich met advies tot voetballers na 'miljoeneninbraak' bij Grealish

31-12-2023 11:14

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft voetballers in het algemeen geadviseerd om minder vaak privézaken te delen op sociale media. De aanleiding voor zijn uitspraak is de inbraak bij Jack Grealish. Afgelopen woensdag werden er veel waardevolle spullen van de vleugelaanvaller meegenomen. 

Grealish speelde op het moment van de inbraak mee tegen Everton. Volgens diverse Engelse media is er voor meer dan één miljoen euro aan sieraden en horloges buit gemaakt. Het incident zet de veiligheid van voetballers en hun woningen opnieuw in de schijnwerpers. Onlangs werd ook Kevin De Bruyne al het slachtoffer van een inbraak. 

"Hoe minder ze weten wat je doet, hoe beter", aldus Guardiola, opgetekend door Sky Sports. De Spaanse manager is van mening dat voetballers minder moeten pronken met al hun dure spullen. Inbrekers kunnen dergelijke beelden immers gebruiken om te achterhalen waar iets te halen valt. "Mensen wachten en wachten om te zien waar spelers zijn."

"Het heeft veel indruk gemaakt op hem en zijn familie", vervolgt Guardiola, die er een trend in ziet. "Het is helaas aan de orde van de dag. Spelers hebben goede beveiliging, maar dat houdt inbrekers niet tegen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt."