UPDATE: ‘Tweede club meldt zich voor Arteaga, KRC Genk houdt voet bij stuk’

UPDATE: ‘Tweede club meldt zich voor Arteaga, KRC Genk houdt voet bij stuk’

1 januari - 16:35 Laatste update: 3 januari - 07:35
16

KRC Genk lijkt pionnen zoals Bilal El Khannouss en Daniel Munoz deze winter nog in huis te kunnen houden, maar dat wordt steeds moeilijker met Gerardo Arteaga. Er is flink wat interesse in de Mexicaan, al laat Genk hem niet zomaar gaan.

De linksachter kan Genk verlaten en onder meer terugkeren naar eigen land. De Limburgers willen hem echter pas laten gaan als er een vervanger is gevonden én Genk ook het gevraagde bedrag krijgt voor Arteaga. Die som is echter niet min.

Volgens de lokale journalist Carlos Ponce de Léon hoopt Genk maar liefst negen miljoen euro te krijgen voor Arteaga, die nog een contract van anderhalf jaar heeft bij de club. Zelf betaalde Genk zo'n 3,5 miljoen euro voor Arteaga.

Het Mexicaanse America zou ook al een eerste bod hebben neergelegd, maar dat werd naar de prullenbak verwezen. Zelf zou Arteaga dan weer liever langer in Europa blijven.

Update: Volgens Mexicaanse media heeft ook Monterrey zich gemeld bij KRC Genk met een bod voor Arteaga. De Limburgers houden echter voet bij stuk en wijken niet af van de vraagprijs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.