Xavi is woedend na nipte zege Barcelona: Geen spirit en agressie

Xavi is woedend na nipte zege Barcelona: "Geen spirit en agressie"

21-12-2023 13:15
1

FC Barcelona-trainer Xavi is woedend op zijn ploeg. Hoewel de Catalanen woensdagavond wonnen van Almería, was de trainer allerminst te spreken over de wijze waarop de nipte 3-2 zege tot stand kwam. Het moest immers uit de tenen komen, met een late winnende goal van Sergi Roberto

“Dit is een wedstrijd die we met 2-0 of 3-0 hadden moeten winnen, maar het team heeft niet de spirit die het vorig seizoen wél had", vangt Xavi aan op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "En ook niet de agressie. Het is onacceptabel. Laat het duidelijk zijn, we zijn totaal niet zoals het Barcelona van 2010."

"Het mag niet zo zijn dat je niet vecht als leeuwen, dat je niet rent voor elke bal", vervolgt de oefenmeester. "Het mag niet zo zijn dat je niet alles geeft. Het is onacceptabel, en het is mijn fout. Het is simpel, als je geen geluk afdwingt op basis van je voetbal, dan moet het vanuit je intensiteit komen. Vechten als leeuwen, anders heb je geen kans om te winnen. Vecht voor elke bal, anders winnen we geen enkele prijs dit jaar. Ik wil passie zien."