Voorzitter Ankaragücü levenslang geschorst, ook club krijgt fikse straf

Voorzitter Ankaragücü levenslang geschorst, ook club krijgt fikse straf

15-12-2023 08:33 Laatste update: 14:23
5

Faruk Koca, de voorzitter van Ankaragücü, is zijn hele leven niet meer welkom bij wedstrijden in de Süper Lig. Die straf heeft de Turkse voetbalbond opgelegd aan de man die deze week in het nieuws kwam wegens het neerslaan van een scheidsrechter.

De wedstrijd tussen Ankaragücü en Rizespor werd eerder deze week op maandag gespeeld en escaleerde volledig. Koca kon zich niet beheersen en begaf zich na afloop van de wedstrijd richting het veld, alwaar hij scheidsrechter Halil Umut Meler sloeg. Door het voorval heeft de voorzitter nu dus een levenslange schorsing opgelegd gekregen voor duels in de Turkse Süper Lig.

Bovendien heeft Ankaragücü een boete ontvangen van 63.000 euro en zijn er bij de club vijf thuiswedstrijden geen toeschouwers welkom. Het bleef niet bij een schorsing voor Koca. Ook andere functionarissen van de club zouden zich hebben misdragen, en ook zij hebben te maken gekregen met schorsingen en boetes.

Arbiter Meler moest zelfs naar het ziekenhuis, waar uit nader onderzoek bleek dat er buiten een blauw oog geen grotere schade was. Na het voorval werd Koca al snel aangehouden, en dinsdag diende hij zijn ontslag in in. Ook sprak hij uit zich te schamen voor zijn gedrag.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.