Club Brugge-tegenstander Besiktas zet vijf spelers uit selectie na topper

Club Brugge-tegenstander Besiktas zet vijf spelers uit selectie na topper

11-12-2023 16:46
2

Besiktas heeft een rigoureus besluit genomen na de nederlaag tegen Fenerbahce van afgelopen weekend. De nummer vijf van de Süper Lig heeft per direct vijf spelers uit de selectie gezet.

Het gaat om voormalig Manchester United-verdediger Eric Bailly, de Kameroense spits Vincent Aboubakar, verdediger Valentin Rosier en middenvelders Rachid Ghezzal en Jean Onana. Mede door doelpunten van Dusan Tadic en Sebastian Szymanski verloor Besiktas afgelopen zaterdag met 1-3 van Fenerbahce, waardoor de achterstand op de koploper is opgelopen tot veertien punten.

In een statement maakt Besiktas bekend dat het vijftal uit de selectie is gezet. De club noemt de 'slechte prestaties' als reden en schrijft dat de vijf spelers niet de gewenste houding aannemen binnen de groep. Of en wanneer ze terugkeren, is niet duidelijk.

Besiktas maakt een moeizaam seizoen door. In de competitie is de achterstand op koplopers Fenerbahce en Galatasaray amper meer in te halen, terwijl Besiktas al uitgeschakeld is in de Conference League. In een groep met Club Brugge, FK Bodø/Glimt en FC Lugano staat de Turkse club met één punt onderaan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.