Van Rode Duivels naar SK Beveren: Met Bayat werken was een grote fout

Van Rode Duivels naar SK Beveren: "Met Bayat werken was een grote fout"

09-12-2023 21:14
1

Anthony Limbombe is terug in ons land en maakt momenteel het mooie weer bij SK Beveren. De ex-speler van onder meer Standard, KRC Genk en Club Brugge leek een bijzonder mooie carrière beschoren, maar speelt op 29-jarige leeftijd nu in de Challenger Pro League. Toch is hij tevreden.

Slechts 29 jaar oud, kampioen in ons land en zelfs Rode Duivel, maar nu speelt Limbombe voor SK Beveren. Vorig seizoen kwam hij nog uit voor Almere City, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie, maar hij koos toch voor de Challenger Pro League.

"Het niveau van de Belgische tweede klasse is erg hoog", zegt Limbombe bij Het Nieuwsblad. "Hoger nog dan in Nederland, naar mijn mening. Sommige mensen denken dat ik een stap terug doe, maar dat denk ik niet. Ik zit bij een ambitieuze club die aanvallend voetbal speelt en bovenaan staat. Bij Almere had ik moeten vechten tegen degradatie", geeft hij aan.

Het is alleszins een opvallende carrièrezet voor Limbombe, die ook enigszins tevreden terugblikt op zijn parcours tot nu toe. Al is er toch één minpunt. Na zijn titel met Club Brugge vertrok hij richting FC Nantes, maar dat bleek niet de beste keuze weet hij nu ook. "Op dat moment dacht ik ‘ik moet getransfereerd worden’, ik was aan het stressen dat ik een slechter seizoen zou hebben en dat de trein gepasseerd zou zijn", geeft hij toe. "Maar daar ging alles mis. Mijn schuld, maar niet alleen mijn schuld", aldus Limbombe.

Bayat
Zijn verhaal bij FC Nantes werd ook nooit een groot succes. Weinig impact, uitgefloten door de fans en uiteindelijk transfervrij vertrokken. Dat hij er ook kwam via Mogi Bayat, werd hem niet in dank afgenomen door de fans. "Ik denk dat dat een rol heeft gespeeld", klinkt het.

En met Bayat in zee gaan was volgens hem dan ook een bijzonder slechte beslissing. Eentje die hij niet opnieuw zou maken. "Het was een van de vele fouten die ik heb gemaakt waardoor ik misschien niet in Engeland of Duitsland had kunnen spelen. De eerste fout was: met hem werken", besluit Limbombe.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.