Undav (ex-Union) gaat voor Duitse ploeg na belletje: ''Kon het niet geloven''

Undav (ex-Union) gaat voor Duitse ploeg na belletje: ''Kon het niet geloven''

07-12-2023 11:45
9

Deniz Undav is niet onopgemerkt gebleven bij de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann. De voormalige spits van Union SG kreeg een telefoontje van de bondscoach en kiest voor de Duitse ploeg.

Undav gaf eerder al aan interesse te hebben in de Duitse ploeg. ''Ik heb Nagelsmann gezegd dat ik voor Duitsland wil spelen, als ik de kans krijg'', vertelde de spits van VfB Stuttgart aan Sky Sport.

Maar toen het telefoontje kwam, was de spits aangenaam verrast. ''Ik kon het niet geloven. We hebben vervolgens samengezeten en het was een goed gesprek waarin de trainer vertelde wat het plan is'', zei Undav.

Na overleg met naasten kwam Undav tot de keuze. ''Ik heb daarna gesproken met mijn familie en mijn zaakwaarnemer en toen de beslissing voor de Duitse ploeg genomen. Nu is het aankijken wat er gaat gebeuren'', aldus Undav.

Undav speelde in totaal 70 wedstrijden voor Union in onder andere de Jupiler Pro League en de Beker van België. Daarin kwam de aanvaller 45 keer tot scoren en gaf de spits 18 assists.