RWDM met gevleide zege bij Kortrijk in zeer matige Croky Cup-match

RWDM met gevleide zege bij Kortrijk in zeer matige Croky Cup-match

05-12-2023 21:55
2

RWDM heeft op bezoek bij KV Kortrijk nipt gewonnen in de Croky Cup. Het was een matige match en een overwinning voor RWDM was tegen de verhoudingen in. RWDM wist in de slotfase te scoren via Jeff Reine-Adélaïde. 

In de achtste finale van de Croky Cup ging RWDM op bezoek bij KV Kortrijk. De Kerels kwamen fanatiek uit de startblokken. In de beginfase kwam RWDM er niet aan te pas, het leek slechts een kwestie van tijd voordat Kortrijk op voorsprong ging komen.

Na de beginfase waarin Kortrijk dominant was, daalde het tempo in de match. Beide teams namen geen risico’s en dit leverde weinig vermaak op. Kortrijk en RWDM gingen rusten bij een brilstand. RWDM had zich in de eerste helft amper laten zien.

De tweede helft werd er niet beter op, beide teams maakten veel fouten. Kortrijk bleef de bovenliggende partij, maar ook het spel van De Kerels was allesbehalve degelijk te noemen. Het laatste kwartier kwam in zicht en het was vooral Kortrijk dat nog wat pogingen waagde.

In de 81e minuut was het plotseling RWDM dat op voorsprong kwam. Reine-Adélaïde wist na goed voorbereidend werk van Dailly de bal op fraaie wijze in het doel te knallen. Kortrijk kon hier geen doelpunt meer tegenover zetten en de eindstand was bepaald. Het werd een gevleide zege voor RWDM in een matige Croky Cup-match.