Brys heeft het even gehad met JPL: Denk niet dat ik nog in België aan de slag ga

Brys heeft het even gehad met JPL: "Denk niet dat ik nog in België aan de slag ga"

02-12-2023 11:04 Laatste update: 11:35
3

Ruim anderhalve maand geleden werd Marc Brys de laan uitgestuurd bij OH Leuven. De ervaren rot was één van de langszittende trainers in de Jupiler Pro League, maar na een valse start liep het huwelijk aan Den Dreef op de klippen. Daar kijkt hij nu zonder al te veel emotie op terug.

"Ik heb hier helemaal niet van afgezien", laat Brys zich ontvallen in het gesprek met Het NieuwsbladDat was in het verleden soms wel eens anders. Vooral zijn vertrek bij Beerschot, de club van zijn hart, doet nog altijd pijn. Met OHL was de band blijkbaar minder passioneel. "Ik ben de eerste om toe te geven dat ik zelf misschien ook fouten heb gemaakt. Maar dat geldt eigenlijk voor iedereen in alle geledingen in de club", deelt hij de verantwoordelijkheid voor de sportieve malaise in Leuven

Zo verliep de communicatie met de jeugdwerking niet al te best. Brys liet wel verschillende jongeren uit de eigen opleiding debuteren, maar dat gebeurde "zonder dat er eigenlijk sprake was van een soort wisselwerking tussen de jeugd en de eerste ploeg". De Antwerpenaar noemt dat "onbegrijpelijk". Daarnaast liet OHL afgelopen zomer ook een heleboel basiskrachten vertrekken, denk maar aan Musa Al-Tamari, Casper De Norre en Louis Patris. "Dat is de economische realiteit in het voetbal. Daar heb ik minder problemen mee", zalft Brys.

Nooit meer België (?)
De nieuwkomers, dat is dan weer een ander verhaal. "Dat waren vooral buitenlanders die onze competitie nog niet kenden", merkt Brys op. Zulke jongens hebben natuurlijk tijd nodig om zich in te werken in het Belgische voetbal. Uiteindelijk heeft Brys die niet gekregen. Sinds zijn ontslag is de situatie er niet op verbeterd bij OHL, dat een magere 3 op 15 oogstte. "Ik ben er wel vrij zeker van dat ik ook minstens 3 op 15 had gepakt", klinkt het fijntjes.

Het zou best eens kunnen dat zijn passage bij OHL de laatste keer was in de Jupiler Pro League. Naar eigen zeggen is Brys niet van plan om nog een andere Belgische club te coachen. "Nee, ik denk niet dat dat nog zal gebeuren." In januari verhuist Brys, als alles goed verloopt, definitief naar Kreta, samen met zijn Griekse vrouw en zoontje van vijf. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.