Van Bommel ziet grote kans dat Antwerp van Barça wint: Maar dat voel ik altijd

Van Bommel ziet "grote kans dat Antwerp van Barça wint": "Maar dat voel ik altijd"

01-12-2023 14:53

Nog één kans krijgt Royal Antwerp FC om haar nul weg te poetsen in de Champions League, al belooft dat een aartsmoeilijk karwei te worden. De voorbije vijf speeldagen lukte het in ieder geval niet. Het had nochtans helemaal anders kunnen lopen, benadrukt Mark van Bommel nog eens.

Op zijn perspraatje in aanloop naar het competitieduel met OH Leuven kon de Nederlander de match van afgelopen dinsdag niet uit de weg gaan. Antwerp verloor toen met 1-0 bij Shakhtar Donetsk. Net als in haar voorgaande wedstrijden, op speeldag 1 in Barcelona na, waren er momenten waarop The Great Old minstens de evenknie was van haar tegenstander. "Er zat telkens meer in", blikt ook Van Bommel volgens Het Laatste Nieuws met enige teleurstelling terug op de campagne.

De trainer spreekt van een "leerfase" voor zijn jeugdige spelersgroep. "Maar het is zonde, want we konden minimaal vier punten hebben. Als je heel positief bent misschien wel zes." Uiteindelijk vindt Van Bommel het onterecht als Antwerp de groepsfase met nul punten zou afsluiten.

Als, natuurlijk, want binnen twee weken volgt nog de mooiste affiche van allemaal. Dan komt het roemrijke Barça over de vloer op de Bosuil. Van Bommel kijkt al uit naar die partij. "En de kans is groot dat wij gaan winnen", lanceert hij een straffe uitspraak met een kwinkslag. Hij lijkt daarbij vooral op de kracht van de twaalfde man te rekenen. "Stel je eens voor dat dit stadion af is... Wat dan?" Zij gevoel zegt hem alvast dat Antwerp zal winnen, maar ... "Dat gevoel heb ik altijd, alleen zeg ik het bijna nooit."