Twaalf teams geplaats in Champions League, meerdere Rode Duivels door

Twaalf teams geplaats in Champions League, meerdere Rode Duivels door

29-11-2023 23:46 Laatste update: 30-11-2023 10:52
6

Na de vijfde speelronde van de Champions League-groepsfase zijn er weer nieuwe ploegen zeker van de volgende ronde van de Champions League. Er zijn tot nu toe twaalf teams geplaatst voor de volgende fase van het miljoenenbal.

In Groep A gaat Bayern München ruim aan kop, de Duitse grootmacht heeft dertien punten na vijf gespeelde matchen en is zeker van de achtste finales van de Champions League. In Groep B hebben Arsenal en PSV zich verzekerd van de volgende ronde. Dit betekent dat we Leandro Trossard, Johan Bakayoko en Yorbe Vertessen opnieuw in de Champions League kunnen bewonderen.

In Groep C is Real Madrid zeker, de Spanjaarden kennen tot nu toe een foutloze Champions League-campagne. De Koninklijke heeft zonder de geblesseerde Thibaut Courtois vijf van de vijf matchen gewonnen. In Groep D gaan Real Sociedad en Internazionale door naar de achtste finales.

In Groep E hebben Atlético Madrid en voormalige Rode Duivel Axel Witsel zich ook geplaatst voor de volgende ronde. Naast Atlético gaat ook SS Lazio door. In Groep F heeft Borussia Dortmund zich verzekerd van de volgende ronde.

Naast Real Madrid heeft ook Manchester City een foutloze campagne. The Citizens met Jérémy Doku en de nog geblesseerde Kevin De Bruyne behaalden tot nu toe ook vijftien punten. Naast City gaan ook RB Leipzig en Rode Duivel Loïs Openda door naar de volgende ronde.

In Groep F van Royal Antwerp FC is de spanning nog om te snijden. Alleen Barcelona is al zeker, FC Porto en Shakhtar Donetsk gaan nog in een onderling duel uitvechten wie er mee mag naar de achtste finale. Antwerp mag nog proberen om punten te behalen tegen het al geplaatste Barcelona.