De Roeck na Charleroi – Westerlo: “Scheidsrechter heeft flagrante fout gemaakt”

25-11-2023 23:16 Laatste update: 23:24
6

Jonas De Roeck, de hoofdtrainer van KVC Westerlo, is niet te spreken over de 3-2 verliespartij op bezoek bij Sporting Charleroi. De Kemphanen kwamen in de 91e minuut op gelijke hoogte, maar zagen De Zebra’s in de 96e minuut nog de winnende maken.

Volgens De Roeck lag de verliespartij van Westerlo bij Charleroi aan de arbitrage. “De scheidsrechter heeft een flagrante fout gemaakt. Hij checkt een fase in de zestien op hands, de bal raakt duidelijk een hand, maar toch geeft hij doeltrap”, citeert Sporza De Roeck.

De Roeck vertelt verder dat het ook aan de verdediging van Westerlo lag. “Natuurlijk moeten we ook scherper zijn in verdediging, maar die fase had er nooit mogen komen. Het had sowieso een hoekschop moeten zijn voor ons, dan eindigt de wedstrijd op 2-2”, besluit De Roeck.

Door het verlies van Westerlo bij Charleroi, blijft Westerlo steken op de vijftiende plaats in de Jupiler Pro League. Rode lantaarndrager KV Kortrijk staat zestiende met twee punten minder. De Kerels hebben nog wel een match tegoed.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.