Boeckx doet boekje open: ''Ik moest Verbruggen roepen om blessure te veinzen''

Boeckx doet boekje open: ''Ik moest Verbruggen roepen om blessure te veinzen''

14-11-2023 08:20 Laatste update: 08:29
65

Tijdens de match tussen RSC Anderlecht en KAA Gent ging keeper Kasper Schmeichel erbij zitten vanwege een blessure. Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck had daar zo zijn bedenkingen bij en dacht dat de doelman veinsde. Uitspraken van voormalig Anderlecht-keeperstrainer Frank Boeckx maken deze bewering meer geloofwaardig.

Boeckx haalt een moment uit het verleden op. ''Ik had verwacht dat Brian Riemer het trucje van vorig seizoen tegen OH Leuven zou herhalen. We stonden toen 0-1 voor met Anderlecht, maar Leuven was aan het pushen en we voelden de wedstrijd uit onze handen glippen'', vertelde Boeckx in de voetbalpodcast 'Vier-Nul'.

De keeperstrainer kreeg een commando. ''Ik moest dan roepen naar keeper Bart Verbruggen dat hij een blessure moest veinzen zodat Riemer enkele tactische aanpassingen kon meegeven en om het ritme van de tegenstander te breken. Dat is toen perfect gelukt, want we wonnen 0-2'', aldus de voormalig keeperstrainer van paars-wit.

Na het gelijkspel staat Anderlecht nog steeds op de tweede plek in de Jupiler Pro League, terwijl Gent op 1 punt achterstand blijft staan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.