Rapinoe raakt zwaar geblesseerd en loopt titel mis in haar laatste wedstrijd

Rapinoe raakt zwaar geblesseerd en loopt titel mis in haar laatste wedstrijd

12-11-2023 14:50

De laatste wedstrijd van Megan Rapinoe is voor de Amerikaanse voetbalster uitgelopen op een drama. De tweevoudig wereldkampioene moest zwaar geblesseerd het veld verlaten en zag haar ploeg de kampioenswedstrijd verliezen.

De wedstrijd om het NWSL championship was slechts drie minuten bezig toen Rapionoe het veld hinkelend moest verlaten nadat ze was uitgegleden. Haar ploeg OL Reign nam het op tegen Gotham FC. Vanaf de bank moest de 38-jarige aanvaller toezien hoe de tegenstander uiteindelijk met 2-1 wist te winnen en er dus vandoor ging met de titel. Rapinoe liet na afloop weten dat het vermoedelijk gaat om een gescheurde achillespees.
 
In juli kondigde Rapinoe al aan een punt achter haar succesvolle carrière te zetten. Ze wist onder meer twee keer de wereldtitel te pakken met De Verenigde Staten. In 2015 en 2019 trokken de Amerikanen aan het langste eind. Nederland verloor de finale in 2019 van de ploeg van Rapinoe. Ze kreeg in dat jaar ook de Gouden Bal als beste speelster ter wereld. Met de VS wist ze ook Olympisch kampioen te worden in 2012. In 203 interlands heeft Rapinoe 63 doelpunten gemaakt.