'Gevoel dat het dubbeltje naar de kant van Anderlecht kan vallen'

'Gevoel dat het dubbeltje naar de kant van Anderlecht kan vallen'

6 mei - 09:40
64

Club Brugge staat bovenaan in het klassement van de Champions' Play-Offs. Toch is RSC Anderlecht nog behoorlijk kansrijk volgens Stef Wijnants. De analist legde uit waarom.

De remise tegen Union is een goed resultaat volgens de analist. 'Iedereen ziet Club Brugge als de grote winnaar van deze speeldag. Het gelijkspel tussen Union en Anderlecht komt hen natuurlijk niet slecht uit, maar ik durf toch nog niet te zeggen dat de titel nu voor het grijpen ligt voor Club', schreef Wijnants in Het Belang van Limburg.

Anderlecht heeft nog invloed op het kampioenschap. 'Als Anderlecht hun volgende thuismatch tegen Genk wint - en daar ga ik wel vanuit - dan speelt paars-wit op de voorlaatste speeldag een alles-of-niets-wedstrijd thuis tegen Club Brugge. Die zitten weliswaar in de flow, maar door dit punt heeft Anderlecht zijn lot wel nog in eigen handen', pende Wijnants.

De analist gelooft in de kansen van paars-wit. 'Op dit moment heb ik het gevoel dat het dubbeltje weleens naar de kant van Anderlecht kan vallen. Ik vond ze op Union ook beter voor de dag komen dan in hun vorige uitwedstrijden', aldus Wijnants.

Anderlecht speelt aankomende zaterdag tegen KRC Genk in de Jupiler Pro League Champions' Play-Offs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.