Bayern München wint bij Mainz en loopt terug in op Leverkusen

Bayern München wint bij Mainz en loopt terug in op Leverkusen

21-10-2023 20:50

Bayern München is ook na acht speelrondes nog ongeslagen in de Bundesliga. Het uitduel met FSV Mainz leverde drie punten op, waardoor de achterstand op koploper Bayer Leverkusen weer wat kleiner is geworden. 

Mainz, de nummer zeventien van de Bundesliga, kwam moedig voor de dag, maar keek na een kwartier spelen tegen een 0-2 achterstand aan door goals van Kingsley Coman en Harry Kane. De Fransman scoorde op prachtige wijze na een flitsende counter en de Engelse spits knikte raak. Kane staat alweer op negen goals in de Bundesliga.

Bayern haalde vervolgens de voet van het gaspedaal en op slag van rust kwam dat de ploeg van trainer Thomas Tuchel duur te staan. Anthony Caci maakte er 1-2 van.

Na een uur spelen herstelde Bayern de marge van twee doelpunten via Leon Goretzka. Daarna was de wedstrijd gespeeld. De achterstand op Leverkusen, dat eerder op de zaterdag VfL Wolfsburg met 1-2 versloeg dankzij uitblinker Jeremie Frimpong, bedraagt twee punten. Komende dinsdag wacht Galatasaray in de Champions League.