Kramer geeft geruststellende update over Vaessen: Hebben al wat geouwehoerd

Kramer geeft geruststellende update over Vaessen: "Hebben al wat geouwehoerd"

03-10-2023 11:27

In Nederland blikt blikt RKC-aanvoerder Michiel Kramer bij Veronica Offside terug op de situatie die zich zaterdagavond voordeed in de wedstrijd RKC-Ajax. Doelman Etienne Vaessen moest gereanimeerd worden na een botsing met Ajacied Brian Brobbey. Kramer geeft aan geschrokken te zijn van de gebeurtenis, maar weet ook te vertellen dat Vaessen inmiddels weer redelijk aanspreekbaar is.

"Ik schrok natuurlijk wel, ik stond eigenlijk precies in de lijn van de botsing en zag eigenlijk gelijk dat het niet goed ging. We lopen erheen en zien dat hij aan het stikken is, toen heeft de fysio zijn tong naar voren gehaald. Toen begon het reanimeren en dat was voor ons als spelers de grootste schok die er was. Bij reanimeren ga ik zelf uit van het ergste. Dan schrik je natuurlijk heel erg en ik zag mijn medespelers het er ook moeilijk mee hebben. Dat is iets wat je nooit wil meemaken, zeker niet op een voetbalveld. Gelukkig gaat het nu weer de goede kant op."

"Toen ik de dokter zag reanimeren en de scheidsrechter zei dat hij weer bij was, toen was relatief gezien de rust teruggekeerd omdat je dan weet dat je collega gewoon leeft. Dat was voor mij het belangrijkste, en dat was het geval. Gelukkig gaat het weer wat beter met hem. We hebben op de club een videocall gehad met Etienne. Een beetje met elkaar gesproken, slap geouwehoerd. Hij was wel weer aanspreekbaar."